ОСТАННІ НОВИНИ

Цими вихідними у Львівській філармонії стартує міжнародний музичний проект

|

Львівська філармонія презентує 25 та 26 березня один зі своїх наймаштабніших проектів: «Страсті за Матвієм» Йоганна Себастьяна Баха. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

У колосальному концерті візьмуть участь два хори, оркестр, а також солісти з України, Польщі та Німеччини. Після прем’єри у Львові на проект чекають сцени закордоном – спочатку він поїде до Любліна. Диригувати у проекті буде німецький митець Райнгард Зеєгафер, який раніше вже ставив «Страсті за Матвієм» у Німеччині.

Директор Академічного симфонічного молодіжного оркестру INSO-Львів Тетяна Приліпко розповіла, що у своєму творі Бах зобразив останні хвилини життя Христа.

«Він об’єднав у ньому три компоненти: оркестри, хори і солістів. Один з солістів розповідає про життя і страждання Христа. Хор символізує людей в церкві, між якими йде діалог», – розповіла вона.

Директор оркестру погодилася зі словами Райнгарда Зеєгафера, що ми маємо стати на коліна і вклонитися величі композитора, який створив цей твір понад 300 років тому і цікавість до нього не зникає.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *