ОСТАННІ НОВИНИ

Одинадцятикласники, які отримали міжнародні сертифікати мовного іспиту, можуть не складати ДПА

|

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 13.03.2017, випускникам загальноосвітніх навчальних закладів, які у поточному навчальному році (з 01 червня 2016 року по 01 червня 2017 року) отримали міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту, результати зазначених іспитів (за бажанням випускника) зараховуються як результати ДПА. Про це йдеться на сайті ЛРЦОЯО, передає кореспондент Львівського порталу.

До переліку цих мовних іспитів входять Deutches Sprachdiplom (DSD), Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (ÖSD), Goethe-Zertifikat B1, Goethe-Zertifikat B2 – німецька мова; DELF/DALF – французька мова; IELTS, TOEFL, Cambridge English Language Assessment, Pearson Test of English (PTE – англійська мова; D.E.L.E. – іспанська мова) рівня B-1 – для загальноосвітніх навчальних закладів, B-2 – для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов. Результати зазначених іспитів (за бажанням випускника) зараховуються як результати ДПА і у додаток до атестата про повну загальну середню освіту виставляється атестаційна оцінка з іноземної мови 12 балів.

Випускники, які вже отримали міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту, але зареєструвалися для проходження ДПА з іноземної мови у формі ЗНО, мають до 31 березня 2017 року внести відповідні зміни до реєстраційних даних, звернувшись за допомогою до особи, відповідальної за реєстрацію у навчальному закладі.

Випускники, які не внесуть відповідні зміни, проходять ДПА з іноземної мови у формі ЗНО.

Випускникам, які отримують міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту рівня В-1, В-2 у період з 31 березня до 01 червня 2017 року і які проходитимуть ДПА з іноземної мови у формі ЗНО, у додаток до атестата про повну загальну середню освіту (за зверненням випускника) виставляється атестаційна оцінка з іноземної мови 12 балів.

«Просимо випускників навчальних закладів вчасно внести зміни у базу даних ДПА= ЗНО до 30 березня 2017 року, надіславши у Львівський РЦОЯО новий пакет документів: заява – реєстраційна картка (без галочки ДПА коло іноземної мови) + ксерокопія паспорта (1-а стор.) + список осіб, які проходитимуть ДПА з підписом директора.

Звертаємо увагу, що результати мовного іспиту можуть бути зараховані тільки як результати державної підсумкової атестації (ДПА)», – йдеться у повідомленні регіонального центру.

Фото: Персональний сайт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *