ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада підтримала реорганізацію фтизіатричної служби

|

Сьогодні, 21 березня, Львівська обласна рада прийняла рішення про реорганізацію фтизіатричної служби у Львівській області. Вивільнені внаслідок цього приміщення трьох амбулаторних відділень на вулицях Лемківській, 24, Личаківській, 233 та Устияновича, 14  продадуть з аукціону, а кошти спрямують на потреби медичної галузі. Про це з сесійної зали повідомив кореспондент Львівського порталу.

Згідно із рішенням передбачається припинення діяльності  Львівського протитуберкульозного диспансеру із трьома амбулаторними відділеннями і Львівської обласної лікарні позалегеневого туберкульозу шляхом злиття у єдиний Львівський обласний протитуберкульозний диспансер, що розташований на вул. Бой-Желенського.

Своєю чергою заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Голдун зазначив, що динаміка показників поширеності всіх форм туберкульозу у Львівській області порівняно з минулими роками має тенденцію до зменшення.

«Після впровадження в Україні нового Протоколу лікування хворих на туберкульоз, який відповідає міжнародним стандартам та рекомендаціям ВООЗ, змінилися і підходи до лікування цього захворювання. Так, значний акцент зроблено на посиленні амбулаторного етапу лікування, який передбачає значне скорочення термінів перебування хворих на туберкульоз у  стаціонарі…», – наголосив він.

Фото: Хвиля

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *