ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман порадив Садовому домовлятися з сільськими громадами

|

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  закликає Львівського міського голову налагодити діалог із місцевими громадами для спільного вирішення проблеми. Про це інформує Урядовий портал.

На цьому Глава Уряду наголосив, звертаючись до Львівського міського голови Андрія Садового під час наради з міськими, селищними, сільськими головами на засіданні Правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”.

“Я готовий теж допомагати і далі вирішувати проблему, тому що я вважаю, що львів’яни не повинні від цього страждати. Те, що відбулося чи не відбулося, за 10 років не вирішили проблему – це вже факт. Я не хочу кивати в сторону, але я просто називаю речі своїми іменами”, – зазначив Володимир Гройсман.

Коментуючи підписання угоди міським головою Львова із французькою компанією Egis щодо виготовлення проекту сучасного сміттєпереробного комплексу та коригування проекту рекультивації старого сміттєзвалища, прем’єр-міністр зауважив, що під час свого робочого візиту до Франції у жовтні 2016 року відвідав компанію, що управляє сміттєпереробними заводами, і висловив повну підтримку їхнього входження в Україну.

“Перше місце, яке ми з ними обговорювали, був саме Львів. Я радий, що після декількох місяців після візиту, ви вже вийшли на підписання угоди, і тут моя підтримка вам є незаперечною”, – підкреслив глава уряду.

Володимир Гройсман наголосив, що проблема перевезення сміття Львовом триває 10 місяців.

Він зазначив, що не має жодних інших рекомендацій, як допомогти міському голові Львова вирішити цю проблему. “Але я точно знаю, що кожен з цих присутніх [міських голів] запитає у вас, Андрію Івановичу, скільки ви возитимете мені сміття – місяць, чи півроку, а можливо рік. Кожен з цих присутніх переживає за своїх мешканців, виборців, що вони йому скажуть, що він засипає відповідно свої полігони львівським сміттям”, – зазначив глава уряду, звертаючись до присутніх міських голів.

Прем’єр-міністр нагадав, що у січні здійснив робочу поїздку до Львова, де провів засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій за участі представників міської влади та керівництва області для вирішення проблеми утилізації сміття.

У цьому контексті глава уряду закликав львівського міського голову налагодити діалог з представниками районної влади та мешканцями прилеглих місцевих громад.

“З районними владами говоріть, будь ласка, говоріть із сільськими громадами, щоб ми могли домовитися – я готовий допомагати – розмістити сучасний полігон, сучасний полігонний комплекс, і дайте людям, хто може зголоситися підтримати і вивезти сміття, дайте їм якесь бачення, як ви це будете робити, скільки на це потрібно часу. Їм теж це потрібно розуміти. З мого боку ви маєте абсолютно повністю підтримку”, – підкреслив Глава Уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *