ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові міністр культури представив нового гендиректора Оперного театру

|

Сьогодні у Львові відбулося офіційне представлення нового генерального директора Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Василя Вовкуна. На преставлення приїхав і міністр культури України Євген Нищук, передає кореспондент Львівського порталу.

Міністр культури України сказав, що зміни в театрі має відповідати не лише одна люди на, директор, керівник, а й місто, області і країна загалом.

«Я зумисне не втручаються у конкурсний відбув, я лише отримую вкінці звіт. Коли я переставляв Василя Володимировича колективу, я розповідав, що від Міністерства культури на конкурсі було 3 члена комісії. Двоє з них голосувало за іншого кандидата. А сьогодні я представляю Василя Вовкуна як генерального директора і за сумісництвом художнього керівника театру. Можу сказати лише одна, конкуренція була дуже серйозною. Мабуть, це добре. На цій посаді треба мати добру господарську руку, вміти знайти спільну мову з мерією і обласною адміністрацією, часом вибивати гроші, шукати гранди, тощо. Тому я переконаний, що Василю Володимировичу не буде так добре спатись. Але ми всі тут є, бо це наша спільна відповідальність», – розповів Євген Нищук.

Варто зазначити, що Василю Вовкуну вдалося перемогти у конкурсі завдяки його програмі «Український прорив», яка робить акцент на популяризації української опери ХХ століття.

«В мене є професія, в мене є досвід, а головне – в мене є вічна промоція робити українську культуру модерною, сучасною, європейською. Це основний меседж моєї програми. До сьогодні, українська опера у всіх театрах країни представлена 3-4 назвами. Все ХХ століття лежить в шухлядах і не ставиться. В моїй програмі на 5 років вказазі такі українські постановки над якими ми працюємо: «Цвіт папороті», «Богдан Хмельницький», «У неділю рано зілля копала», «Лісова пісня», «Жар-птиця. Весна священна», «Лис Микита». Окрім того, ми не можемо забувати про постановки зарубіжної класики».

Також Василь Вовкун хоче відновити один оперний та один балетний фестивалі. Найближчим часом гендиректор хоче взятися за створення музею Львівської національної опери. Окрім того, в Дзеркальній залі опери створять другу малу сцену театру, щоб надати залу нове дихання.

Нагадаємо, основним претендентом на цю посаду, окрім Василя Вовкуна, був член партії “Самопоміч” Олександр Драган.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *