ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині школярі пройшли вишкіл на військовому полігоні

|

Майже сотня учнів старших класів Миколаївської загальноосвітньої школи №1 та Розвадівської загальноосвітньої школи провели польові заняття з предмету «Захист Вітчизни» у 184-ому Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії СВ.

У навчальному центрі для військових підготували для школярів декілька навчальних місць. Зокрема, діти практикувалися збирати та розбирати зразки стрілецької зброї, вивчали особливості застосування зенітних установок та озброєння бойових броньованих машин, вчилися правильно пересуватися на полі бою, надавати невідкладну медичну допомогу пораненим та евакуйовувати їх з поля бою.

14-річний Богдан Хица навчається у 9-му класі. Хлопець дивується, як військовим вдається носити на собі таку вагу і при цьому виконувати завдання. Він чесно зізнається, що на занятті з пересування на полі бою подолати 20 метрів ефективно йому так і не вдалося. Каже, що надзвичайно важко бігати, займати вогневу позицію і знову переходити в наступ у бронежилеті та з автоматом у руках. Тому сьогодні переконався наскільки важливою є фізична підготовка, особливо для хлопців як майбутніх воїнів.

Спостерігаючи за школярами одразу можна помітити Романа Гудиму, який з дитячою серйозністю слухає викладачів та намагається правильно відтворити усе, що кажуть інструктори. Як виявляється, Роман не з чуток знає, що таке війна і для чого потрібна військова наука. Його батько був мобілізований у 2014 році та є учасником бойових дій на сході України. Саме тому юнак старається максимально запам’ятати усе те, що сьогодні навчають військові інструктори. Роман Гудима, каже, що найважчим була не вага бронежилета та автомата, а безпосередньо саме виконання вправ у цій всій амуніції.

За словами заступника начальника 184-го Навчального центру по роботі з особовим складом підполковника Володимира Безбородова сьогодні надзвичайно важливо приділяти увагу військово-патріотичному вихованню підростаючого покоління, адже саме з них у майбутньому і формуватимуться захисники України.

«Важливо, щоб цей «польовий вихід» закарбувався у школярів у пам’яті як цікаве та корисне випробування. Цей захід якраз й організовано для того, щоб молодь вже зрозуміла, принаймні основні, особливості служби у війську», – підкреслив він.

Слова підполковника Володимира Безбородова підтверджує і директор СЗШ № 1 м. Миколаїв Галина Огоновська. Її учні вже третій рік поспіль проводять заняття з предмету «Захист Вітчизни» безпосередньо у війську. Якщо у минулому році до військових вишів поступили двоє її випускників, цього ж року вже є троє охочих пов’язати свою долю з армією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *