ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземець хотів «втулити» прикордоннику 500 євро за контрабанду

|

Сьогодні, 17 березня, в пункті пропуску «Краковець», що на українсько-польському кордоні, прикордонники відмовилися від хабара у сумі 500 євро за контрабанду через кордон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

Під час стандартної перевірки автомобіля марки «Ауді», яким слідував за кордон по смузі руху «зелений коридор» громадянин Польщі, у прикордонників виникли сумніви щодо відсутності не задекларованих товарів та предметів. Автівку 62-річного чоловіка було виведено із загального потоку та направлено у бокс поглибленого огляду. Перед початком перевірки поляк покликав оглядовика та поклав на стіл документи на автомобіль, попередньо вклавши туди кошти у сумі 500 євро, та запропонував не оглядати його автівку. Прикордонник від неправомірної винагороди відмовився, доповів по команді та забезпечив документування правопорушення. По факту спроби дачі хабара були негайно проінформовані співробітники внутрішньої безпеки відомства та викликані працівники Нацполіції України. Огляд автомобіля продовжено, в ході чого в особистих речах та запасному колесі було знайдено 1118 пачок цигарок різних марок. Ймовірно, через викриття спроби переміщення через кордон контрабанди іноземець боявся втратити автомобіль 2008 року випуску, перевірочні заходи на разі тривають.

Зазначимо, що згідно статті 369 ККУ за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, передбачено відповідальність у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *