ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам нагадують: білити дерева вапном заборонено

|

«Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України» забороняється білити вапном дерева та малі архітектурні форми. Про це повідомили в управлінні екології та ландшафтного планування ЛМР.

Згідно з «Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України», зокрема, пунктом 9.1.17, забороняється білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми.

«Ці правила затверджені ще з 2006 року Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлового-комунального господарства. Тому закликаємо мешканців дотримуватися чинного законодавства і не використовувати вапно при побілках дерев, бордюрів, чи на інших об’єктах.

Найперше, наголошую, що вапно має агресивну дію на дерево. При великій концентрації вапно може завдати опіків і пошкодити кору. Після чого дерева часто хворіють.

Щодо заборони білити малі архітектурні форми чи інші об’єкти благоустрою, то ця заборона має на меті забезпечити санітарний стан та естетику міста. До прикладу, якщо побілити бордюр, то, коли падає дощ, вапно буде змиватися і розтікатися довкола, що негативно впливатиме на естетику в місті», – розповів Андрій Галушка, керівник управління екології та ландшафтного планування ЛМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *