ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Туреччина підписали безвізовий режим

|

Підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про умови взаємних поїздок громадян за ID-картками. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Положеннями зазначеної Угоди передбачається, що громадяни України та громадяни Турецької Республіки, які користуються паспортами у формі картки (ID), що містять безконтактний електронний носій, матимуть змогу в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини та України відповідно строком до 90 днів протягом 180 днів.

Реалізація положень Угоди сприятиме розвитку двосторонніх відносин між двома країнами, інтенсифікації контактів у соціально-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах.

Також було підписано Меморандум про співробітництво між Міністерством освіти і науки України та Радою вищої освіти Турецької Республіки у сфері вищої освіти.

Документ закріплює домовленості, досягнуті під час офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Турецької Республіки 9-10 березня 2016 року та візиту Голови Ради вищої освіти Турецької Республіки Єкта Сарача до України 23 травня 2016 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *