ОСТАННІ НОВИНИ

Рада ратифікувала Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою

|

Сьогодні, 14 березня, Верховна Рада прийняла Закон «Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою». За це проголосували 272 нардепи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі парламенту.

Верховна Рада України ратифікувала Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою, підписану 11 липня 2016 року в м. Києві.

Ратифікація Угоди сприятиме розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між Україною та Канадою, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати економічні вигоди від безмитного доступу до ринку Канади, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва з метою підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції на нових ринках.

За словами Президента України Петра Порошенка, ця Угода започатковує символічний трансатлантичний місток вільної торгівлі.

«Відтак, український бізнес отримає доступ до північноамериканського ринку. А це – і зростання українського експорту. І зростання прямих іноземних інвестицій в Україну  – на рівні 36 мільйонів доларів. І створення нових робочих місць у будівництві, промисловості та торгівлі. Це – також безмитний доступ на 98 % товарних позицій на канадський ринок. По суті, йдеться про формування трикутника вільної торгівлі Україна – Канада – ЄС. Адже на завершальному етапі знаходиться формування зони вільної торгівлі Канада-ЄС…

Ратифікація і подальше набуття чинності Угодою про вільну торгівлю з Канадою стануть важливим сигналом для наших міжнародних партнерів та потенційних інвесторів у всьому світі», – наголосив він, інформує прес-служба президента.

Фото: 5 канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *