ОСТАННІ НОВИНИ

Ідеальна чистота або як українські полярники борються зі сміттям

|

Україна є Антарктичною державою з правом голосу. І таких в світі є всього 29. Відтак, 1 квітня 2017 року свою роботу розпочне вже 22 українська експедиція. Сьогодні, 13 березня, її учасники розповіли, як в Антарктиці борються з твердими побутовими відходами, передає кореспондент Львівського порталу.

Учасники експедицій розповіли, що на станції дуже чисто, адже в Антарктиці дуже жорсткі правила щодо сміття.

«Є такий Мадридський протокол, який був підписаний і Україною, у якому йдеться про екологічний захист Антарктиди. Тому сміття – це дуже серйозне питання для нас. У нас на станції воно збирається, виносить у спеціальну кімнатку – компактор, в якій тверде сміття стискається у невеличкі брикети. Потім ці брикети складаються у спеціальні мішки (обсяг одного складає десь кубометр), герметизуються і вивозяться на материк, де їх вже утилізують. Таких мішків за рік у нас назбирується від 15 до 20 штук», – розповів головний інженер Національного антарктичного наукового центру Ігор Мороз.

Суворі правила чистоти Антарктики діють не лише для експедиторів, а й для туристів. Подорожуючим проводять ретельний інструктаж, за цим дуже слідкують.

Фото: nashkiev.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *