ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створили фонд підтримки авіаперевізників, щоб привабити до міста лоукости

|

У Львові запустять фонд на підтримку авіаперевізників. Ініціатором такого фонду став Міжнародний аеропорт «Львів» імені Д. Галицького, якого підтримала міська влада та Львівський Туристичний Альянс, передає кореспондент Львівського порталу.

Такий фонд існуватиме для того, щоб фінансово привабити захід до Львова потужних авіакомпаній, зокрема лоукостів.

«Якщо в світі десь 60% людей подорожуючи використовують літак, то у Львові їх близько 10%. Тому сьогодні є дуже велика потреба у нових авіаперевезеннях. Варто зазначити, що з боку міського голови є позиція, що та сума, яка буде зібрана ресурсом підприємців, які працюють у Львові, буде подвоєна з боку міста», – зазначив заступник міського голови Андрій Москаленко.

Відтак, на базі Львівського Туристичного Альянсу будуть акумульовуватися кошти, які потім будуть або надаватись аеропорту «Львів», або напряму авіакомпаніям.

«Ми зі своєї сторони в цьому році зробили максимально для того, щоб залучити більшу кількість авіакомпаній. Перше прохання всіх компаній – створити фонд, підтримку з міста. Тому ми дуже раді, що на наше ініціативу відгукнулися», – сказала директор Львівського аеропорту Тетяна Романовська.

У багатьох країна світу діє державне фінансування чи дотації, що дає можливість надавати ще більші знижки для міжнародних авіакомпаній для запуску нових рейсів. До сьогодні Львів на чолі з Львівським аеропорту не міг собі такого дозволити.

«Ми всі прагнемо в Європу, а аеропорт – це вікно в Європу. На сьогодні це вікно, поки що, закрите і нам треба докласти певних зусиль, щоб його відкрити. В нас нема державного фінансування, так як є в Європі. Бюджетні авіалінії – це не лише туристи, які приїжджають до нас. Це перш за все можливість для нас їздити по всій Європі. Це пожвавить нашу економіку, культуру, уявлення про світ, а світу – про нас», – підкреслив ресторатор Марк Зархін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *