ОСТАННІ НОВИНИ

Гандболістки «Галичанки» готуватимуться до відбіркових матчів чемпіонатів Європи та світу

|

Шестеро гандболісток львівської «Галичанки» викликані до лав національної та молодіжної збірних команд України. З 11 березня у Конча-Заспі розпочинаються підготовчі збори до відбіркових ігор чемпіонатів Європи та світу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГК «Галичанка».

Троє «галичанок» потрапили до національної збірної: воротарка Єлизавета Гілязетдінова та польові гравці Леся Смолінг і Наталія Воловник. Спочатку планувалося, що чотири гравчині «Галичанки» проходитимуть збір, але Наталія Стрюкова не змогла поїхати через травму.

Збір національної команди триватиме до 16 березня. 17 – 20 березня «синьо-жовті» змагатимуться на міжнародному турнірі у Гданську проти національних збірних Словаччини, Польщі та Білорусі.

А далі у червні відбудеться  раунд плей-офф кваліфікації до чемпіонату світу-2017. Нагадаємо, що українки зі стовідсотковим результатом пройшли в плей-офф: 25 – 27 листопада 2016 р. в межах першого, групового, раунду кваліфікації здолали усіх суперниць: збірну Словаччини з рахунком  21:20,  збірну Литви – 31:16,  Грецію – 27:14. Вже тоді Єлизавета Гілязетдінова, Леся Смолінг і Наталія Воловник змагалися в складі національної команди.

Ще троє «галичанок» проходитимуть підготовку в лавах молодіжної збірної України U-19, головним керманичем якої призначено Віталія Надича – тренера, який виховує резерв для «Галичанки» у Львівському училищі фізичної культури. Це Мар’яна Маркевич, Тетяна Поляк та Олександра Жолобович.

Збір проходитиме з 11 по 16  березня, по закінченню якого «молодіжка» вирушить на відбіркові ігри до чемпіонату Європи серед гравців до 19 років. Відбіркові ігри відбудуться 17 – 19 березня у Хорватії, а саме гандбольне Євро – у липні цього року. Також на підготовчий збір молодіжної команди запрошено одинадцятикласницю Львівського училища фізичної культури Юлію Головко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *