Шахтарі Львівщини зупиняють відвантаження вугілля і готують пікет

|

У Червонограді шахтарі припиняють відвантаження вугілля споживачам без зупинки його видобутку. Причини протесту – заборгованість по заробітній платі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами М. Волинця, на шахті «Степова» уже, нарешті, розслідуються причини вибуху. Працює Державна комісія, комісія Держпраці, поліція та експертна комісія. Однак керівництво Львівщини досі не озвучує конкретних кроків із ліквідації боргів по заробітній платі гірникам Львівської області.

«На сьогоднішній зустрічі з шахтарями голова Львівської ОДА Синютка на все що спромігся – це звинувачувати мене в дестабілізації ситуації в Львівському регіоні! Це вкрай обурило місцевих лідерів НПГУ. Ні слова конкретики про зарплати, про безпеку праці від нього не почули» – повідомив М. Волинець.

За його словами, шахтарі від завтра припиняють відвантаження вугілля та приїдуть до Львова пікетувати обласний суд, у якому триває слухання їхньої справи.

«Місцеві шахтарі Червонограда розпочнуть акцію з припиненням відвантаження вугілля споживачам

«Шахтарі Червонограда прийняли остаточне рішення – 9 березня із 9:00 припинити відвантажувати споживачам вугілля, без зупинки видобутку, через заборгованість по заробітній платі. А також пікетувати обласний суд у Львова, де розглядатиметься питання щодо рахунку ДП «Львіввугілля»», – повідомив Михайло Волинець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *