ОСТАННІ НОВИНИ

САП вимагає за Насірова два мільярда застави

|

Солом’янським районним судом міста Києва частково задоволено клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову, який підозрюється у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн. грн., хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 млрд. грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Фото: УНІАН

За словами керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, ми готуємо апеляційну скаргу на рішення Солом’янського районного суду Києва, оскільки вимагаємо двох мільярдів застави за Насірова.

«Наша команда прокурорів гарно відпрацювала цей етап обрання запобіжного заходу і ми задоволені тим, що суд належно оцінив наші докази щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Романа Насірова. Водночас зараз ми готуємо апеляційну скаргу на це рішення Солом’янського районного суду міста Києва, оскільки в частині альтернативного запобіжного заходу – грошової застави, ми будемо притримуватися наших початкових вимог в 2 млрд. грн. для того, щоби розмір застави забезпечив виконання Романом Насіровим своїх процесуальних обов’язків. Зараз також у рамках цього кримінального провадження відбуваються слідчі дії спрямовані на якнайшвидше завершення досудового розслідування в строки визначені КПК», – повідомив Назар Холодницький.

Також керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зазначив, що зараз можна тільки здогадуватися кому вигідні публічні нападки на роботу антикорупційних органів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *