ОСТАННІ НОВИНИ

У п’ятницю львів’ян запрошують до спільного виконання Гімну України

|

У п’ятницю, 10 березня, у Львові відзначатимуть День першого публічного виконання Державного гімну України. З цієї нагоди львів’ян та гостей міста запрошують на площу Ринок до його спільного виконання. Початок – о 13.30 год. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Такою акцією прагнемо пошанувати сакральні цінності українців. Державний гімн завжди був візитівкою мужності і соборності нашого народу. Виконуючи спільно національний славень, ми не лише засвідчуємо повагу до свого минулого, але й є гордими за нескореність у сьогоденні, особливо за тих військових, які віддають життя на Сході нашої країни, що прагнуть перемоги, справді «кладучи душу і тіло», – зазначив в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

У заході візьме участь учнівська і студентська молодь міста спільно з громадськими організаціями та об’єднаннями.

«Державний гімн України – один із найпотужніших символів єдності та самобутності українського народу. Надзвичайно важливим є те, як сьогодні львівська молодь разом із жителями міста долучається до спільного виконання гімну. Це підкреслює нашу єдність, непохитну віру, пам’ять у складний для України час. Слова гімну відображають ті події, які надзвичайно важливі для сучасної України та українського народу», – наголосив Руслан Сагановський, студентський мер Львова.

До спільного виконання гімну долучиться також Державна хорова капела «Дударик».

Нагадаємо, що таку акцію проводять п’ятий рік поспіль, і вона вже стала доброю традицією для нашого міста.  Публічно ж Державний гімн України виконали 152 роки тому в Перемишлі під час першого в західній Україні Шевченківського концерту.

Фото: Високий замок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *