ОСТАННІ НОВИНИ

На сьогодні відсутні проектні роботи і рішення по укріпленню дамби на ЛКП «Збиранка»

|

Сьогодні у стінах ЛОДА відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС із розгляду ситуації щодо проведення робіт на ЛКП «Збиранка», на якій було доведено, що укріплення дамби на сміттєзвалищі відбувається без відповідного проекту, передає кореспондент Львівського порталу.

«Ми розуміємо, що сьогодні, фактично, є знівельований дозвіл на виконання робіт, тому що він виданий на документацію 2013 року, яка не передбачає в собі частини щодо аварійних робіт і укріплення дамби, яка на момент розробки цього проекту не існувала. В мене є пропозиція – провести комплексну документальну перевірку ДАБІ у Львівській області. І друга річ – перевірити всі наявні документи на самовільні роботи, бо проводимо роботи, не маючи кінцевого дозволу. І в мене є рекомендація, щоб провести експертизу проекту, щодо укріплення дамби», – сказала заступник голови ЛОДА Ірина Гримак.

За підсумками засідання Олег Синютка дав ряд доручень мерії Львова, Держбудконтролю та Держекспертизі.

«Ми можемо стверджувати, що проект 2013 року, який був поданий, не відображає реального стану речей і не відображає необхідності посилення дамби, що було першочерговим завданням. В мене є прохання до міста: визначитись з підрядником, хто буде виконувати роботи по проектуванню укріплення дамби. Тому що те, що я побачив на місці, 100% є диверсією для прориву дамби. Тому треба розробити проекту документацію, провести експертизу, погодити даний проект у всіх інстанціях. Окрім того треба перевірити роботи, які зараз там проводяться, та щоб вони не спричинили розсуву дамби. Ситуація, яка сьогодні склалася, є катастрофічною і вимагає невідкладного втручання і невідкладних робіт», – зазначив очільник Львівщини Олег Синютка..

«Дійсно, є певна проблематика з документацією. Ми отримали дозвіл державної інспекції. Сьогодні проаналізована робота і необхідно добавити ряд документів, щоб отримали доповнення до цього дозволу. Думаю, що це буде виконано чітко в окреслені терміни», – додав мер Львова Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *