ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян запрошують на презентацію абетки-енциклопедії «Шевченко від А до Я»

|

У п’ятницю, 17 березня, у Львові в Книгарні «Є» (просп. Свободи, 7) відбудеться презентація абетки-енциклопедії «Шевченко від А до Я», яку написав Леонід Ушкалов, проілюструвала Анастасія Стефурак, а видало «Видавництво Старого Лева». Початок о 18:30. Модеруватиме цю подію Мар’яна Савка. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Відомий шевченкознавець професор Леонід Ушкалов познайомить аудиторію з Тарасом Григоровичем так, наче поруч із ними жива людина, а не постамент. Він розповідатиме про Шевченка з неочікуваних  точок зору, зосередившись на ньому як на людині, що має свої смаки та уподобання, та показавши наскільки він вагомий у світовому контексті, а не лише українському. продовження серії абеток-енциклопедій «Видавництва Старого Лева», у якій відомих діячів української культури показано з неочікуваного і дуже людяного боку. Це неймовірної краси арт-бук для родинного читання, завдяки якому і діти, і дорослі дізнаються не лише біографію талановитого живописця, ґравера, прозаїка, драматурга, співака, актора, скульптора, фотографа Тараса Шевченка, а полюблять його так, як можна любити друзів. Адже цікавим і близьким Тараса Шевченка роблять не тільки (і не стільки) біографічні дати – народився, виріс, написав, помер -а значно інтимніші речі: смаки, думки, уподобання… Яка була улюблена пора року у Шевченка? У які очі він полюбляв заглядатися – карі, блакитні, а, може, зелені? Про що він думав, дивлячись на зорі? Про все це є у книжці, яка впорядкована за ключовими словами, розміщеними за абеткою. Кожне слово (кіт, чай, зорі, тополя, Україна і тд.) – ключі до біографії і життя Шевченка.

«Ця книжка – це яскрава картина життя, сповнена світла, радості, любові, віри й надії, а ще – відкритості до світу, – говорить Леонід Ушкалов. – І, мені здається, художниця Анастасія Стефурак дуже тонко відчула оцю мою основну настанову й зуміла втілити її в просто розкішний візуальний ряд. Я давно мріяв про таку книжку».

Довідка:

Леонід Ушкалов  – український літературознавець і письменник, доктор філологічних наук, професор кафедри української тасвітової літератури Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди. Автор численних академічних праць в галузі української літератури, філософії та богослів’я. Відомий знавець Тараса Шевченка та Григорія Сковороди.

Фото: книгарня “Є”

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *