ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року на Донбасі вдвічі зросла кількість жертв серед мирних жителів, - ООН

|

З початку 2017 року зафіксовано 111 жертв порівняно з 51 в листопаді-грудні 2016. Кількість загиблих і поранених мирних жителів у результаті конфлікту на сході України у перші два місяці 2017 року зросла вдвічі порівняно з листопадом-груднем 2016 року. Про це йдеться в докладі Управління ООН з координації гуманітарних питань, передає РБК-Україна.

“З початку року УВКПЛ (Управління верховного комісара ООН з прав людини, – ред.) зафіксувало 111 жертв серед мирних жителів (20 вбитих і 91 пораненого) порівняно з 51 у листопаді-грудні 2016 року”, – повідомляється в доповіді.

Згідно з документом, більшість смертей та поранень викликані обстрілом з артилерії, танків та систем залпового вогню. У доповіді наголошується, що величезною проблемою для людей в зоні військового конфлікту на Донбасі є пошкодження будинків і життєво важливих об’єктів інфраструктури, у тому числі тих, що забезпечують електро- і водопостачання, а також шкіл і медичних установ.

За “обережними оцінками” УВКПЛ, що базуються на доступній інформації, з початку військового конфлікту на Донбасі було вбито понад 2 тис. мирних жителів і близько 7 тис. отримали поранення. При цьому в ООН вважають, що реальна кількість жертв вища.

Нагадаємо, відповідно до звіту Держдепу США, на окупацію Криму і конфлікт на Донбасі припадає найбільша кількість порушень прав людини в Україні.

Фото: Моя Жовківщина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *