ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські феміністки 8 березня влаштують жіночий марш

|

У середі, 8 березня, Львовом пройде жіночий марш. Про це у соцмережах повідомляють організатори заходу, передає Львівський портал.

«Львів’янки! Залиште набридлі гендерні ролі та проведіть цей день разом з нами у атмосфері взаємної підтримки і солідарності!

Ми будемо говорити про систематичні порушення прав жінок, з якими стикаємося ми в Україні та інші жінки у світі: домашнє насилля, сексуальне насилля, дискримінація на роботі, відсутність підтримки материнства, сексизм, низька оплата праці, перекладання на жіночі плечі доглядової роботи, відсутність доступу до медицини.

В цей день у всьому світі відбуваються подібні акції, оскільки на різних континентах жінки мають труднощі у доступі до освіти, якісної медицини, вони потерпають під час воєнних конфліктів, є жертвами ранніх шлюбів і насильства, не мають доступу до ресурсів. Жіночий марш у Львові відбудеться в рамках Міжнародного жіночого страйку, який пройде у понад сорока країнах світу.

До акції приєднаються жінки у Аргентині, Австралії, Бельгії, Болівії, Бразилії, Великобританії, Венесуелі, Гватемалі, Гондурасі, Домініканській Республіці, Еквадорі, Іспанії, Ізраїлі, Італії, Канаді, Колумбії, Коста-Рико, Мексиці, Нікарагуа, Німеччині, США, Сальвадорі, Панамі, Парагваї, Північній Ірландії, Південній Кореї, Пакистані, Перу, Польщі, Португалії, Пуерто-Рико, Республіці Ірландія, Росії, Угорщині, Уругваї, Фінляндії, Франції, Чилі, Чехії, Шотландії, Швеції, Тайланді, Туреччині. Солідарність – наша зброя!» – йдеться у повідомленні активісток.

Власне, розпочнеться марш на площі Ринок о 12.00.

Фото: Tvoemisto.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *