ОСТАННІ НОВИНИ

Баховський запевняє, що ГПУ та СБУ безпідставно «шиють» кримінал реформаторам митниці 

|

ГПУ та СБУ безпідставно «шиють» кримінальну справу реформаторам Одеської митниці. Про це сьогодні, 4 березня, під час брифінгу у Львові повідомив екс-керівник митного поста на Одещині Роман Баховський, передає кореспондент Львівського порталу.

Додамо, що учора у його помешканні проводилися обшуки. Відтак сьогодні він розповів журналістам подробиці цієї справи.

«Із травня до листопада 2016 року я був керівником «Відкритого митного простору» на Одеській митниці, що спрямований на реформування митниці України, починаючи з Одещини. Це команда молодих амбітних людей, які знають, як має виглядати ефективна та сучасна митниця, це фанати творіння змін в Україні», – розповів Роман Баховський.

Відтак, за його словами, проведення цих обшуків – це тиск та переслідування усіх тих, хто брав участь у реформуванні Одеської митниці:

«Вчора відбулися події, які резонують із меседжами президента та прем’єра. Це повертає до того, що відбувалося три з половиною роки тому, коли система і її режим репресувала активістів… Я особисто розцінюю ці події, які відбуваються, як тиск, переслідування людей, які борються за зміни в країні, які несуть цінності Майдану».

Як зазначив Роман Баховський, працівники СБУ та Генпрокуратури одночасно прийшли до помешкань його батьків, бабусі та безпосередньо до нього додому. Він додав, що обшуки тривали близько 5-6 годин.

«Сам обшук проходив у досить нормальній атмосфері. Були вилучені мої мобільні телефони, комп’ютер, записники та пристрій для відстрілювання гумових куль.  Але мені нема що приховувати…», – резюмував він.

Водночас Роман Баховський пояснив, що при цьому слідчі керувалися ухвалою Печерського суду Києва.

«За ухвалою судді Іванова з Печерського суду Києва власне і проводився цей обшук по кримінальній справі, де, нібито, під час роботи на Одеській митниці ми занижували митні платежі… Там також йдеться про те, що я причетний до злочинних корупційних схем і що через нашу роботу в бюджет недораховано 6,9 млн грн. Я кажу впевнено та відповідально: на Одеській митниці не було корупції і масштабних порушень. Це надумана кримінальна справа, яка технічно ініційована владою», – наголосив екс-керівник митного поста на Одещині.

Він розповів, що в кримінальному провадженні, яке готує ГПУ, вказано про завдання шкоди державі на суму 6,9 млн грн: «Під час керівництва Юлії Марушевської на митниці було прийнято систему доручень, яка передбачає оформлення за ціною в контракті товарів з низьким рівнем ризику. Це стосується, наприклад, товарів з розвинутих країн, імпорту обладнання або сировини. Практика оформлення за ціною в контракті використовується в усьому цивілізованому світі. Завдяки їй нам вдалося знизити час оформлення товарів до 1 години. Коли ці доручення оскаржували в суді, то суд визнав їх достовірними і такими, що не порушують законодавство».

Фото:polukr.net

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *