ОСТАННІ НОВИНИ

Як військові підкорили найвищі вершини України

|

Військовослужбовці Національної академії сухопутних військ підкорили найвищі вершини Українських Карпат. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

За даними прес-служби, днями завершилися тактико-спеціальні заняття й навчально-тренувальні збори, в межах яких група військових інструкторів здійснила зимові сходження на дві найвищі вершини України — гору Говерла, висотою 2061 метр, та гору Петрос, заввишки 2020 метрів. Обидві вони знаходяться в Карпатських горах.

Участь у цих сходженнях взяли військовослужбовці Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, 49-го окремого навчального розвідувального батальйону 184-го Навчального центру, а також 199-го Навчального центру ВДВ ЗС України.

Відбувся захід за підтримки Львівської обласної федерації альпінізму та скелелазіння України.

Очолили експедицію досвідчений інструктор з альпінізму та скелелазіння Іван Бандрівський та викладач кафедри тактико-спеціальних дисциплін Національної академії сухопутних військ Микола Шевяков, за плечима яких вже чимало сходжень на найвищі вершини Європи та Азії, зокрема на Меттерхорн та Ельбрус.

Ця експедиція також стала одним із етапів курсу підготовки військових інструкторів до отримання ними спортивного розряду «Альпініст України».

Першого дня було здійснено 20-кілометровий марш гірсько-лісистою місцевістю, впродовж якого відпрацьовувалися прийоми пересування в складі підрозділу на складному гірському рельєфі. Також увага зверталась на вдосконалення техніки з пересування та самострахування на снігових схилах.

Наступного дня група здійснила сходження на вершину гори Петрос, яка влаштувала серйозний і жорсткий екзамен для наших військовослужбовців, щоб вони на власному досвіді відчули всю складність воєнних дій у горах.

Цього дня на військовослужбовців чекало справжнє випробування адже відносно спокійна погода в лісовій зоні на підході до гори змінилася. Небо затягнуло хмарами, повіяв шквальний штормовий вітер. Не зважаючи на негоду, завдяки волі й наполегливості, військовим все ж вдалось успішно завершити сходження, а потім без проблем повернутись до підніжжя.

Третього дня, вже без особливих труднощів, військовослужбовці підкорили найвищу гору Українських Карпат – Говерлу.

Курс підготовки військових альпіністів триває. Вже незабаром, за планами організаторів сходжень, відбудуться практичні заняття на скельному рельєфі, які пройдуть в одному зі скелястих районів Карпат. По завершенню всіх етапів підготовки та після складання спеціального іспиту учасникам будуть присвоєнні спортивні розряди «Альпініст України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *