ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині день жалоби за загиблими шахтарями

|

Сьогодні, 3 березня, у Львівській області оголошено Днем жалоби за шахтарями, котрі трагічно загинули внаслідок аварії на відокремленому підрозділі «Шахта Степова» ДП «Львіввугілля». Відповідне розпорядження підписав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Згідно із документом, цього дня о 12:00 годині пам’ять загиблих в області вшановуватимуть хвилиною мовчання. На знак скорботи за загиблими також буде приспущено Державний прапор України із траурною стрічкою на адміністративних будівлях органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також усіх підприємств, установ та організацій.

Також у п’ятницю, 3 березня, у розпорядженні рекомендовано відмінити проведення будь-яких розважально-концертних заходів та спортивних змагань. Також просять обмежити у День жалоби трансляцію розважальних теле- та радіопередач.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Львівщині стався вибух на шахті. Є загиблі. Згодом стало відомо, що на шахті «Степова» загинуло вісім шахтарів. Голова ЛОДА Олег Синютка припускає, що трагедія на шахті могла статися через вибух метану. Петро Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на Львівщині. Двоє із 14 врятованих гірників перебувають у важкому стані. Володимир Гройсман на Львівщині пообіцяв, що держава подбає про родини загиблих шахтарів та поранених гірників шахти «Степова».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *