ОСТАННІ НОВИНИ

За фактом вибуху на шахті «Степовій» відкрили кримінальну справу

|

За фактом вибуху на шахті «Степова» в Сокальському районі зареєстровано кримінальне провадження. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

Сьогодні, 2 березня, близько 13 00 год. надійшло повідомлення про вибух на глибині 550 м у 119 штреку на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля», внаслідок чого 8 гірників загинуло ще 6 осіб отримали тяжкі травми.

За даним фактом за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури Сокальським відділенням поліції внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України ( порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). Подальше досудове розслідування прокуратурою Львівської області доручено проводити слідчому управлінню Нацполіції у Львівській області.

Створено групу слідчих з числа досвідчених працівників поліції та групу досвідчених процесуальних керівників. Найближчим часом слідчими буде винесено постанови на призначення відповідних експертиз з метою встановлення дійсних обставин трагедії, причин та умов, що призвели до її виникнення, а також встановлення винних осіб.

На даний час, на місці триває рятувальна операція.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Львівщині стався вибух на шахті. Є загиблі. Також стало відомо, що на шахті «Степова» загинуло вісім шахтарів. Доля ще 20 невідома. Поліція просить звільнити дорогу для порятунку постраждалих гірників шахти «Степова».

Голова ЛОДА Олег Синютка припускає, що трагедія на шахті могла статися через вибух метану.

Також через вибух на шахті у Львівську область вилітають, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман Міністр енергетики України Ігор Насалик, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *