ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові фітнес-клуб майже рік незаконного користувався гарячою водою

|

Нещодавно працівники «Львівтеплоенерго» виявили незаконну врізку в систему гарячого водопостачання до прибудови житлового будинку за адресою Шафарика, 16а. На цьому місці вже майже рік функціонує фітнес-клуб «Ліга» та, начебто, краде у комунального підприємства воду, передає кореспондент Львівського порталу.

«На початку лютого 2017 року працівниками «Львівтеплоенерго» було виявлено незаконне приєднання фітнес-клубу до мережі гарячого водопостачання. Тому «Львівтеплоенерго» звернулося в правоохоронні органи у зв’язку з крадіжкою теплої води», – розповів начальник юридично-претензійного відділу підприємства Олег Іващук.

Після того, як поліція здійснила перевірку даного факту, представники фітнес-клубу звернулись до «Львівтеплоенерго» з відповідним листом, що вони хочуть поставити свій лічильник на комерційний облік. Лічильник був змонтований і зареєстрований 5 квітня 2016 року і до цього часу було спожито гарячої води на 4929 грн. Крім цього боргу, клубу доведеться сплатити шраф у 5-кратному розмірі від боргу за незаконну врізку. Відтак, спортзал «влітає» десь на 30 тисяч гривень.

Керівник клубу пояснює, що одразу після оплобування лічильників не звернувся до «Львівтеплоенерго», бо не знав цієї процедури.

«Ми не володіли необхідною інформацією. Ми не знали, що нам треба налагодити окремий зв’язок з «Львівтеплоенерго». Ці мережі були до того, як ми відкрили цей клуб, ми не робили ніяких врізок, а просто змінили старі, заржавілі труби на пластикові. Можливо ми дійсно помились, але в нас є лічильник, нехай виставляють рахунок. Окрім того, ми фактично не користувались гарячою водою, бо в нас є бойлери», – зазначив керівник фітнес-клубу Святослав Шеремета.

Начальник юридично-претензійного відділу ЛМКП «Львівтеплоенерго» сказав, що зараз у «Львівводоканал» проводять службову перевірку і встановлюють, хто встановлював лічильник у цей спортзал і чому не було повідомлення про це «Львівтеплоенерго».

Також пан Святослав Шеремета прокоментував сплату штрафу.

«Тут треба консультуватися з юристами. Якщо згідно чинного законодавства ми порушили, то ми оплатимо», –  додав керівник фітнес-клубу.

Варто додами, що винних треба шукати ще й у ЖЕКу, що обслуговує цей будинок, адже тільки хтось з їхньої служби міг зробити врізку у систему гарячого водопостачання.

«У нас є багато питань до ЛКП «Дім», яке обслуговує зокрема і цей будинок. У них є майстри, які мають за всім цим дивитися. Не зрозуміло, чому наші працівники виявили врізку, а не їхні. Якщо слідство з’ясує, що врізку здійснювали працівники цього комунального підприємства, ми буде звертатись до голови Личаківської районної адміністрації та до голови міста, що було вжито певних заходів до керівництва ЛКП», – наголосив Олег Іващук.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *