ОСТАННІ НОВИНИ

У Бродах лісівники знайшли авіаційну бомбу вагою у півтонни

|

Рятувальники знешкодили фугасну авіаційну бомбу часів ІІ Світової війни. Про це Львівському порталу повідомили у пресс-службі ДСНС України у Львівській області.

23 лютого до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від помічника лісничого Бродівського держлісгоспу, що в місті Броди, Бродівського району під час проведення санітарної вирубки лісу, на відстані 200 м від дороги і 600 м від житлових будинків виявлено предмет, ззовні схожий на фугасну авіаційну бомбу (ФАБ-250) часів ІІ Світової війни.

Лісівники, які виявили боєприпас, повідомили, що бомба була знайдена та розкопана раніше. Ймовірно, що знайшли її «чорні археологи», які не повідомили екстрені служби про підозрілий предмет.

Фахівці Служби порятунку негайно виїхали за фактом повідомлення, оглянули небезпечну знахідку та встановили, що виявлений предмет являється вибухонебезпечним.

Важливо зазначити, що вражаюча дія фугасної авіаційної бомби сягає до 500 м, а радіус розльоту осколків може скласти до 5 000 м.

Рятувальники попередили мешканців, що проживають поруч із місцем знахідки, про вилучення та перевезення боєприпасу до спеціального місця підриву. Людей застерегли утриматися від відвідування лісу під час вилучення боєприпасу.

Вілтак, 24 лютого о 17:50 піротехнічною групою боєприпас вилучено та знешкоджено у спеціально відведеному для цього місці.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *