ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч у Львові відреставрують дві центральні скульптури

|

У 2017 році управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради заплановано реставрувати 2 люкарни обабіч скульптури «Ощадність. Рільництво. Промисловість» та криницю з левами на вулиці Коперника. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Одним із значних досягнень минулого року є реставрація скульптурної композиції «Ощадність. Рільництво. Промисловість» на пр. Свободи, 15. У 2017 році будемо реставрувати ще 2 люкарни, які є обабіч скульптури», – розповіла Лілія Онищенко-Швець, начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради.

Важливим об’єктом, який потребує реставрації, є криниця з левами на вулиці Коперника. Відтак управлінням проведено дослідження стану та розроблено проектно-кошторисну документацію для реставрації скульптури.

«У 2016 році ми розробили проектно-кошторисну документацію на загальну суму 11,46 тис. грн., в цьому році плануємо виконати роботи. Ці леви походять з будівлі старої Ратуші і є важливим об’єктом. Проблема в тому, що насувається ґрунт і стіна дуже знищується. Окрім цього, самі скульптури левів є в поганому стані», –  зазначила Лілія Онищенко-Швець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *