ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян та переселенців запрошують до участі у грантовому проекті для реалізації власного бізнесу

|

ГО Центр «Жіночі перспективи» спільно з Міжнародною організацією з міграції та управління економіки ЛМР розпочинає грантовий проект підтримки та працевлаштування внутрішніх переселенців та осіб, які належать до вразливих категорій населення, передає кореспондент Львівського порталу.

Учасниками проекту можуть стати: внутрішньо переміщені особи з Донецької, Луганської областей та Криму, місцеві мешканці учасники бойових дій, особи, які належать до уразливих категорій населення. Усім їм має бути від 18 до 60 років та вони повинні проживати у Львівській області.

Участь у проекті є безкоштовною, проте видатки на проїзд учасників та їх проживання не відшкодовуються.

Проект дає можливість отримати підтримку на самозайнятість (до 650 євро), мікропідприємництво (до 2150 євро) та професійне навчання (до 400 євро).

«Ми хочемо підсили тих людей, які, не зважаючи на зовнішню допомогу, зібрали свій внутрішній ресурс і вже почали, щось робити самі. З іншого боку, хочемо надати хоча б мінімальну можливість  для тих людей, які не мають start up. З тими людьми, які не починали нічого робити, є більший ризик, ніж з тими, що вже щось роблять, тому суми так відрізняються», – розповіла менеджер проекту Ірина Трохим.

Загалом проект розрахований на декілька етапів. Під час першого етапу на учасників очікує дводенний тренінг, під час якого говоритимуть про самозайнятість, мікропідприємництво та професійне навчання. Серед основних вимог до учасника – наявність свого проекту або бажання започаткувати власний бізнес. Перевагою є наявний бізнес-план або чітка ідея щодо започаткування, восвід у відповідній сфері, а також прагнення до офіційної реєстрації бізнесу. Група формується з 25-30 учасників (75% ВПО і 25% місцеві мешканці).

Під час другого етапу триватимуть індивідуальні консультації. Для кожного учасника проекту буде надано експерта для допомоги у формуванні бізнес-плану або заявки на курси перекваліфікації. Захищатимуть бізнес-плани учасники під час третього етапу. Відтак, буде ухвалене рішення про виділення гранту, що буде відбуватися у четвертому етапі.

Записатися для участі у програмі можна в офісі ГО Центр «Жіночі перспективи» за адресою: м. Львів, пр. Червоної Калини, 36, офіс. 315. Додаткова інформація за тел: 295-50-60, 067-674-07-70.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *