ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували результати пілотного проекту «Школа безпечного життя»

|

У Золочеві в 24 загальноосвітних навчальних закладах провели пілотний проект «Школа безпечного життя», який мав на меті об’єднати зусилля поліцейських та педагогів задля безпеки дітей, попередити випадки вчинення підлітками протиправних дій, навчити школярів правилам безпечної поведінки у побуті та на дорозі, передає кореспондент Львівського порталу.

Пілотний проект «Школа безпечного життя» стартував наприкінці минулого року у Золочівському району. У рамках проекту поліцейські місцевого відділу поліції спільно із соціальними педагогами щотижня проводили у школах інтерактивні заняття для підлітків. До проекту долучилися 24 загальноосвітні навчальні заклади Золочівщини, а учасниками тренінгів, загалом, стали близько 700 школярів.

«Основною групою проекту були школярі 7-11 класів. Заняття для дітей тривали три місяці, а 16 лютого у місті Золочеві відбулась Велика фінальна гра, під час якої учні мали змогу перевірити свої знання. В проект «Школа безпечного життя» входить 12 занять. Хотів би відзначити, що це не уроки, тут поліцейський навчає, що робити у небезпечних ситуацій. Діти працювали в малих групах і напрацьовують нові навики, які в подальшому зможуть використовувати. Також варто зазначити, що поліцейські та діти спілкуються на одному рівні. Після того, як ми провели фінальну гру і побачили реакцію дітей ми зрозуміли, що досягнули хорошого результату. У своїх наставниках-поліцейських вони бачитимуть, у першу чергу, порадника, а вже потім – представника влади», – розповів Андрій Гнида, керівник проекту, юрист Благодійної організації «Твоє право».

Проект тривав 6 місяців і за цей час було зроблено чимало: організовано 4 тренінги для поліцейських та педагогів, проведено понад 250 занять для школярів, розповсюджено понад 10 000 інформаційних матеріалів (близько половини із них – придумали та виготовили самі діти). Але найважливішим результатом проекту є те, що було розроблено ефективну методологію для навчання дітей правилам безпеки, яка не лише пройшла експертизу у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, але й була успішно впроваджена у школах Золочівського району.

За словами представника Департаменту освіти й науки Львівської ОДА Юрія Савчина, завданням проекту покращити стосунки між дітьми та поліцейськими.

«Освітяни спільно з поліцейськими працювали у стислі терміни, але отримали гарні результати. Підтвердженням цьому була ця фінальна гра, де діти показали свої вміння реагувати на ті ситуації з якими вони можуть стикнутися, вони малювали постери, де зображали проблем, які є актуальні сьогодні у дитячому середовищі. І таким чином була налагоджена співпраця, між поліцейськими та дітьми, про яку ми давно мріяли. Тому що для них вже давнопрацівник поліції – це така особа, яка лише розшукувала злочинців, однак ми розвіяли цей стереотип», – розповів він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *