ОСТАННІ НОВИНИ

Неподалік Донецького аеропорту поранено українського військового

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення під час бойових дій у районі Донецького аеропорту. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

Луганський напрямок

Основні бойові дії відбулися у Попаснянському районі. Там противник двічі провів мінометні обстріли наших позицій – поблизу Катеринівки та Новоолександрівки. Також вдень на цих рубежах бойовики застосовували легке озброєння. Далі на схід вздовж усієї лінії фронту було спокійно до самої Станиці Луганської, де близько 20-ї години банфдормування застосували гранатомети проти українських захисників. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Складною залишається ситуація у Авдіївці та на її околицях – у першу чергу в Кам’янці. Ворог активізувався на цій ділянці фронту після обіду і з перервами проводив активні обстріли тамтешніх позицій до пізнього вечора.

На цих рубежах за добу бандформування випустили понад півтори сотні мінометних мін, більше 65 разів відкривав вогонь з танків та широко застосовував легке озброєння, включно зі снайперською зброєю. Попри намагання противника зламати українську оборону, наші захисники надійно закріпилися на своїх позиціях та відкривають вогонь у відповідь на найбільш дошкульні ворожі провокації.

На інших ділянках фронту – на Світлодарській дузі, у Зайцевому і в районі Донецького летовища – бойовики в основному відкривали вогонь з крупнокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем, а також періодично використовували міномети, обстрілюючи сили АТО. Кожен з обстрілів тривав не більше 30 хвилин.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 18 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

За виключенням порушення тиші ворогом у Тарамчуці з озброєння БМП, бойові дії на цьому напрямку велися виключно на приморській ділянці фронту від Павлополя до Широкиного. Там бойовики відкривали вогонь з легкого озброєння цілодобово.

Важке озброєння, а саме 82-мм міномети, противник використовував тільки у Водяному та Широкиному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 36 ворожих обстрілів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *