ОСТАННІ НОВИНИ

Від Садового вимагають оцінки запуску російського «Яндекс.Таксі» у Львові

|

Від мера Львова Андрія Садового вимагають озвучити позицію щодо функціонування російського бізнесу в місті та дати оцінку ризиків пов’язаних із запуском російського сервісу «Яндекс.Таксі» у Львові. Про це йдеться у зверненні депутата ЛМР Петра Адамика, яке він поширив у себе на сторінці у Фейсбуці, передає кореспондент Львівського порталу.

На думку П. Адамика, розповсюдження російського бізнесу є неприпустимим у час, коли наша країна потерпає від агресії та окупації Росії.

«Зареєстрував сьогодні звернення до міського голови Львова з приводу появи в місті Яндекс.таксі: я завжди за розвиток бізнесу та інвестиції в місто. Але не в цьому випадку. Ми вже добре знаємо, що перед приходом російських танків завжди приходять російські гроші…

Днями у Львові розпочав роботу сервіс пасажирських перевезень «Яндекс.Таксі». Згаданий оператор має спільну назву з відомим російським пошуковим сервісом та належить російському холдингу «Яндекс».

Таке розповсюдження російського бізнесу на терени України, зокрема і Львова, є неприпустимим у час, коли наша країна потерпає від агресії Росії і веде жорстоку щоденну боротьбу на Сході з російськими найманцями», – повідомив він.

Депутат також переконаний, що львів’ян підсаджують на нового оператора таксі невиправдано-низькими тарифами, які напрацьовують свою базу клієнтів, що мають стати стануть спонсорами армії країни-агресора.

«Зваблюючи львів’ян низькими цінами, згаданий сервіс, фактично, стимулює їх ставати спонсорами армії країни-агресора. Апріорі неринково низькі ціни на послуги цього сервісу вказують на агресивний стиль конкуренції, властивий російському бізнесу загалом. Фактично, відбувається така ж повзуча агресія, як і на Сході, лише економічними методами… Варто також відзначити, що будь-який бізнес в Росії залежний та контрольований владний структурами. Львів має можливість забезпечити себе власними сервісами пасажирських перевезень або ж шукати надійніших за Росію партнерів. Адже перед приходом російських танків завжди приходять російські гроші. Для кремлівського режиму економіка це такий же спосіб експансії, як і військова сила», – йдеться у зверненні.

Враховуючи широкий публічний резонанс, із запуском російського таксі у Львові, П. Адамик вимагає озвучити позицію мера Львова Андрія Садового щодо функціонування російського бізнесу в місті.

«Важаю за необхідне, аби керівництво міста оцінило усі ризики пов’язані з запуском сервісу «Яндекс.Таксі» у Львові та вжило необхідних заходів із недопущення розповсюдження російського бізнесу на території нашого міста.

Також, зважаючи на чітку політичну позицію Вашої політичної сили в парламенті щодо неприпустимості провадження торгових стосунків з Російською федерацією, та на те, що міський голова, окрім виконання прямих посадових обов’язків, є ще й політичною фігурою, пропоную публічно висловити свою позицію, як міського голови та лідера політичної сили щодо функціонування російського бізнесу в місті, яким ви керуєте», – йдеться у заяві П. Адамика до Андрія Садового.

Фото: П Адамик

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *