ОСТАННІ НОВИНИ

«Пов’язали» сутенерів, які організували мережу борделів у Львові та Харкові

|

Правоохоронці затримали трьох зловмисників, причетних до діяльності мережі борделів у Львові та Харкові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

Так, наприкінці жовтня минулого року працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції Львівщини, спільно з прокуратурою області припинили діяльність організованої злочинної групи, яка облаштувала мережу закладів із надання платних сексуальних послуг.

Борделі працювали під виглядом стриптиз-клубів у Львові та Харкові.

Клієнтами закладів  були переважно іноземці, серед них – велика кількість студентів вищих навчальних закладів.

Правоохоронці встановили особи зловмисників, які організували та забезпечували діяльність борделів. Протягом лютого 48-річному організатору мережі закладів розпусти, жителю Харкова, а також його співучасникам – 42-річному львів’янину, 28-річному харків’янину та 34-річному мешканцю Дніпра, оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Вчинення цього правопорушення карається  позбавленням волі від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Троє учасників злочинної групи затримані в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм обрано судом міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Водночас у прес-службі обласної прокуратури зазначають, що про підозру повідомлено чотирьом учасникам злочинного угрупування. У період з вересня 2013 року по жовтень 2016 року зловмисники забезпечували функціонування мережі стрипклубів «Какаду» і «Білий Какаду», де під виглядом розважально-танцювальних закладів відвідувачам надавались платні послуги сексуального характеру.

«На даний час чотирьом учасникам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст.303 КК України (сутенерство або втягнення особи в зайняття проституцією вчинені організованою групою) та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з визначенням застави в розмірі 128 тис. грн.», – наголошують у прокуратурі Львівщини.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *