ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія хотіла незаконно передати земельну ділянку в історичному центрі Львова

|

Прокуратурою попереджено незаконну передачу земельної ділянки історико-культурного призначення в центральній частині Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Львівською місцевою прокуратурою №1 вжито заходів до попередження незаконної передачі земельної ділянки в межах ансамблю історичного центру Львова, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Зокрема, встановлено, що Львівською міською радою товариству з обмеженою відповідальністю надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0359 га вартістю близько 1,2 млн грн по вул. Шевській у м. Львові для реставрації з переплануванням житлового будинку. Приймаючи таке рішення міськрада не зважила, що на згаданій земельній ділянці знаходиться будинок, який належить до пам’яток архітектури національного значення і розташований він в межах історичного ареалу та зони регульованої забудови міста, а також входить в ансамбль історичного центру Львова, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

З огляду на зазначені факти, Львівською місцевою прокуратурою №1 в липні 2016 року до Львівського окружного адміністративного суду направлено позов до Львівської міської ради про визнання протиправною та скасування незаконної ухвали.

Однак, постановою Львівського окружного адміністративного суду від 27 жовтня 2016 року прокуратурі було відмовлено у задоволенні позову.

Не погодившись із зазначеним судовим рішенням уже прокуратурою Львівської області подано апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

Відтак, нещодавно Львівський апеляційний адміністративний суд апеляційну скаргу прокуратури області задовольнив повністю, скасував постанову Львівського окружного адміністративного суду та виніс нову, якою позов Львівської місцевої прокуратури №1 задоволено повністю.

Таким чином, прокуратура вжила всіх заходів представницького характеру щоб попередити незаконну передачу земельної ділянки в історичному центрі м. Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *