ОСТАННІ НОВИНИ

На львів’ян чатують бурульки на дахах будинків. Як вберегтись?

|

У ДСНС попереджають львів’ян про про бурулькі, які падають з будинків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС у Львівській області.

18 лютого за інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології на території Львівської області очікується хмарна погода. Вдень місцями невеликі опади, переважно у вигляді мокрого снігу. Місцями слабка ожеледь, слабке налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вдень 0 – 5°С тепла.

Головне управління ДСНС України у Львівський області застерігає, що нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі, значне нагромадження снігу на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом, виступаючих архітектурних частин будівель, тощо.

Особливу небезпеку бурульки становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків. Уважними слід бути під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками.

Тому, проходячи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що немає загрози падіння снігу.Загрозливою є ситуація поблизу під’їздів багатоповерхових будинків та при вході до торгівельних центрів. Вірогідність травмування в цих місцях є найвищою.
Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності – самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків. По можливості слід триматися на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, обираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *