ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти львівської академії сухопутних військ розповіли про бої під Дебальцевим

|

У Національній академії сухопутних військ відбулись заходи, присвячені другій річниці драматичних подій на Дебальцевському плацдармі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ.

П’ятеро курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, які брали участь у боях на Дебальцевському плацдармі, поділилися спогадами про ті події. Кожен із військовослужбовців у різний час і в різних підрозділах служив у районі Дебальцевого. Сержанти Василь Стефурак і Василь Тяско – в артилерійських підрозділах, солдат Олег Кахно – у «спецназі», а солдат Микола Христюк та сержант Артем Почернін – у механізованих підрозділах. Розповідаючи про бої, курсанти демонстрували фотографії й відеоролики, а також використовували карти.

У Національній академії сухопутних військ вчаться близько сорока курсантів, які воювали на Дебальцевському плацдармі. Перед зустріччю з особовим складом вишу вони зібрались разом, пригадали події дворічної давнини та обрали п’ятьох представників, чиї розповіді були б найцікавішими для інших слухачів. Окрім того, виступи не мали повторюватися – один із бійців, хто був у районі Дебальцевого із літа 2014 року аж до дня виходу, розповідав про ситуацію на плацдармі загалом, інший – про важливі бої та сам вихід, хтось – про систему забезпечення військ і співпрацю з місцевим населенням, а декому, до прикладу, випало розповісти про роботу української артилерії та бій за селище Логвинове.

Розповіді слухали маже півтори тисячі курсантів Національної академії сухопутних військ. Під час виступів воїнів на сцені, учасники тих боїв, які були слухачами у залі, теж виходили до мікрофона та згадували про те, що переживали самі. За розповідь кожному з бійців зал дякував щирими аплодисментами. Завершилась зустріч переглядом документального фільму «Дебальцеве».

« Послухавши розповіді наших курсантів, які воювали на під Дебальцевим, слухачі занурилися в атмосферу тих днів, відчули емоції безпосередніх учасників тих подій, а вже сам фільм представив цілісну картину, яка була на Дебальцевському плацдармі. Утримування плацдарму та операція з виведення військ – унікальні за складністю. Однак бої, які там точились, мали відголосок на політичному та геополітичному «фронтах» гібридної війни з Росією – під час переговорів у Мінську українська делегація змусила Путіна поставити підпис під «Мінськими угодами» і, таким чином, змусити Кремль нести відповідальність за ситуацію, яку росіяни змоделювали в Україні. Важлива дипломатична перемога української делегації у Мінську була б неможливою без подвигу наших бійців на полях боїв під Дебальцевим», – зазначив модератор зустрічі, офіцер відділу по роботі з особовим складом Академії старший лейтенант Іван Кривий.

Фото: Національна академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *