ОСТАННІ НОВИНИ

Львів – в трійці за кількістю створених ОСББ в Україні

|

У Львові спостерігається позитивна динаміка у створенні ОСББ. У 2016 році у місті створили 426 ОСББ, передає кореспондент Львівського порталу.

Як розповів начальник відділу супрводу ОСББ Сергій Солтис, динаміка створення ОСББ зросла через те, що люди зрозуміли, що вони можуть змінювати та дбати про свою власність.

«Сьогодні у Львові зростає кільстість будинків, де створено ОСББ. У 2016 році спостерігається досить позитивна динаміка. За минулий рік до ресурсного центру розвитку ОСББ при Львівській міській раді звернулось  звернулось майже 1200 осіб для надання консультацій. Станом на 1 січня у Львові було створено 426 ОСББ у 432 будинках. Порівняно з іншими роками це досить багато», – розповів він.

Як додав Сергій Солтис, Львів серед областей України є в трійці за кількістю створених ОСББ.

У Львові діють програми сприяння і допомоги у створенні об’єднання співласників квартир. Адже у 2015 році було затверджено програму «Теплий кредит» , яка призначена для відшкодування частин кредитів , отриманих ОСББ на запровадження заходів енергозбереження, реконструкції і модернізації багатокартирних будинків у Львові. Протягом 2015-2016 років у Львові на заходи з енергозбереження ОСББ отримали 32 кредити. З міського бюджету, відповідно до програми, відшкодовано більше двох мільйонів гривень

«Років три чотири тому, ще не було таким модним та актуальним енергозбереження. Але вже тоді ми це передбачили і почали  щось змінювати. Ми замінили інженерні мережі на системи опалення та гарячу воду , що дало економію тепла на 7%. Другим нашим кроком була заміна сходових лампочок на світлодіонові з датчиками руху, що дало змогу нам теж зекономити.

Коли почала діяти програма «Теплі кредити», ми у 2015 році взяли кредит на заміну віконних сходових кліток  на енергозберігаючі , що дало нам економію в 10%. Ми взяли кредит на 230 тисяч, з нього 180 тисяч нам було відшкодовано. Зараз наші мешканці шоковані економією тепла. В повністю утеплених будинках, станом на січень місяць, вартість опалення на 1 м² склала 22 гривні. Мешканці наших ОСББ задоволені», – зазначила керівник АОСбб «Оберіг» Стефанії  Климко.

Також у грудні минулого року випустили довідник об’єднання співвласників квартир, де розміщена інформація, щодо створення ОСББ . Випустили таких довідників 2500 примірників. Отримати його можна в ресурсному центрі розвитку ОСББ у Львівській міській раді.

Варто нагадати, що усю необхідну інформацію щодо процедури створення та функціонування ОСББ можна у ЛМР в 107 кабінеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *