ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явиться інтернет-ресурс для допомоги діткам із вродженими вадами серця

|

Інтернет-ресурс, з допомогою якого координуватимуть допомогу дітям із вродженими серцевими захворюваннями, створять у Львові. На реалізацію проекту вдалося зібрати 80 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили ініціатори створення сайту.

Кошти було зібрано з продажу квитків на виставу «Казка про Серце», яка відбулася у Львові.

«Завдяки виставі, Фонду вдалося зібрати близько 80 тис. грн. Тепер ми зможемо створити професійний інтернет-сайт Фонду, щоби необхідна інформація і допомога дійшла до кожної сім’ї, в якій є, або очікують на народження дітей із вадами серця. Дякую Богові, що на світі стільки добрих людей, які хочуть допомогти», – каже голова БФ «Серце дитини» Тетяна Ящун.

Окрім того, «Казка про Серце» також стане основою для створення нового аудіодиску.

«Спостерігаючи за щирими емоціями та безпосередніми реакціями дітей на виставі, ми зрозуміли, що Бог дав нам благословення увійти казкою в дитячі серця, подарувавши їм віру в добро і надію на краще. Це також надихнуло нашу команду до створення музичної аудіоказки, яку б дітки могли слухати вдома, в інтернатах і в лікарнях, у якій буде багато чудової музики і пісень. У роботі над проектом візьмуть участь професійні актори і музиканти», – каже автор ідеї і віршів Наталія Писаренко.

Розпочалася і робота над сценарієм аудіоказки. «Казка вийде адаптованою для сприйняття «на слух». У ній з’являться нові герої, нова музика і пісні. Але основна ідея залишиться незмінною, – це ідея про доброго серця, яке може врятувати цілий світ і зцілити рани», – каже Н.Писаренко.

«Такі проекти допомагають адаптації дітей з особливими потребами у середовище однолітків. Здоровій дитині рідко вдається провести час в компанії своїх однолітків з особливими потребами. У цих дітей різне життя, їхні дороги практично не перетинаються. Вони рідко бачаться і мало знають одні про одних. Ідея вистави стала хорошою нагодою для діток з інвалідністю стати глядачами. А для здорових дітей це також можливість провести час поруч із своїми однолітками із інвалідністю. Цей досвід спілкування вчить розуміти почуття і стан інших. Без такого розуміння може з’явитись грубість, поділ на “нормальних» і «ненормальних» тощо. Тож «Казка про серце» – це і казка про наші здорові серця, про терпіння, розуміння, співчуття і сміливість. Сміливість вчити власних дітей жити в реальному світі», – каже практикуючий психолог Євгенія Шапочка.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *