ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині взяли «на гарячому» лікаря-хабарника

|

На Львівщині поліцейські викрили лікаря-хабарника. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУНП у Львівській області.

Працівники Управління захисту безпеки у Львівській області спільно із працівниками слідчого управління та за процесуального керівництва прокуратури області викрили факти системного одержання лікарем неправомірних вигод під час проведення психіатричних та наркологічних оглядів.

Правоохоронці викрили лікаря-психіатра, працівника одного з комунальних медичних закладів області, котрий, зловживаючи службовим становищем, організував систему одержання від пацієнтів неправомірних вигод за сприяння у проходженні медичних, психіатричних та наркологічних оглядів, а також за видачу відповідних довідок і сертифікатів.

Лікаря затримали «на гарячому» у службовому кабінеті під час одержання неправомірної вигоди у сумі двісті доларів США за погодження медичної карти для отримання спеціального дозволу та видачу сертифікатів нарколога і психіатра.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна..

Вирішується питання про затримання посадовця у порядку ст.208 КПК України, проводиться досудове розслідування.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *