ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські копи взяли участь в акції зі здачі крові для онкохворих діток

|

Сьогодні, 15 лютого, у Всесвітній день онкохворої дитини львівські патрульні поліцейські долучились до донорської акції «Здай кров – подаруй любов!» на користь онкохворих дітей. Відтак, близько 30 патрульних прийшло до Львівського обласного центру служби крові для того, щоб стати донорами, передає кореспондент Львівського порталу.

«Сьогодні патрульні долучилися до акції зі здачі для онкохворих дітей. Це не перша акція, до якої ми долучаємось. Окрім того, патрульні регулярно приходять сюди для здачі крові. Особисто я вже 19 чи 20 раз здаю кров. Вважаю, що кров потрібно здавати без різних акцій, адже це найменша добра справа, яку ми можемо зробити майже не долучаючи до цього додаткових зусиль. Можна прийти сюди, витратити годину часу та зробити добру справу», – сказав заступник начальника управління Патрульної поліції Львова, начальник відділу моніторингу, капітан поліції Максим Підболячний.

Кров з цієї акції буде надана дітям, що перебувають на лікуванні у гематологічному відділені Чорнобильської лікарні.

«Я вперше долучаюсь до такої акції, але сподіваюсь в подальшому частіше здавати кров. Коли в управлінні сказали, що потрібні донори, багато бажаючих долучились до цієї акції. Сьогодні ми прийшли сюди, зареєструвались, пройшли невеличний медогляд (нам виміряли тиск, вагу) та зараз будемо здавати кров», – розповіла старший інспектор другої роти третього батальйону, лейтенант поліції Тетяна Сорока.

За таку добру справу патрульні отримали приємні подарунки від діток, які потребують їхньої крові.

«Ми організували цю акцію для того, щоб внести масовість у здачу крові, тому що є дуже багато реципієнтів, які потребують цієї крові і не завжди є можливість оперативно її дістати. Ми хоче, щоб більшість людей розуміло, що це не страшно, не боляче, безпечно і необхідно. Сьогодні ми для патрульних принесли малюнки хворих дітей, які потребують крові. Саме в такий спосіб вони вирішили віддячити патрульним за те, що ті допомагають їм вилікуватись чи врятувати життя. Навзаєм патрульні підписують листівки з побажаннями, зі словами підтримки», – розповів член волонтерської організації «Донор UA» Олександр Букша.

«Ми дуже дякуємо, що організовуються саме такі акції. Всі групи крові є важливі для нас, але зараз найбільша потреба в нас є в 3 і 4 групах крові. Окрім того, завжди потрібні мінусові групи, адже нови досить рідкісні. Зараз здача крові в Україні є необхідною та важливою. Це не треба заставляти, людина сама повинна це розуміти. Ми знаємо, що на Донбасі війна і до нас постійно поступають бійці, тому ми повинні їм допомагати. Це їхне життя, а наш – захист», – зауважила завідувач відділу заготівлі крові та компонентів Львівського обласного центру служби крові Наталя Курецька.

Варто додати, що кров можуть здавати майже всі люди, віком від 18 до 60 років, та вага яких не є меншою 60 кілограм. Коли людина проходить на здачу крові, терапевти перевіряють її стан здоров’я і визначають чи може ця особа стати донором та яку кількість крові вона може здати.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *