ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада просить парламент негайно прийняти новий закон про мову

|

Учора, 14 лютого, під час сесійного засідання Львівської облради депутати вирішили звернутися до Верховної Ради щодо пришвидшення прийняття Закону України «Про державну мову». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Як йдеться у заяві, прийняття закону про державну мову виводить із правового поля сумнозвісний мовний закон «Ківалова-Колесніченка», який заохочує до витіснення української мови.

«Вважаємо, що для України прийняття такої законодавчої норми як закон «Про державну мову» є вкрай необхідним, особливо сьогодні, у час воєнної агресії з боку Росії. Адже українська мова – це той форпост, який береже українську ідентичність. Наше завдання – зупинити русифікацію і підтримати сучасне мовне законодавство, яке відповідає викликам часу», – зазначається у зверненні.

Відтак, депутати Львівської облради звертаються до ВР із закликом не затягувати із прийняттям закону «про державну мову».

«Маємо утвердити українську мову в нашому суспільстві та невідкладно прийняти всі нормативні акти на її підтримку», – наголосили депутати.

Фото: vgolos.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *