ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра львівський бабак віщуватиме весну

|

Кожного року, 15 лютого, у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі спостерігають за поведінкою бабаків, які на свято Стрітення віщують весну. Традиційно львів’ян та гостей міста запрошують долучитися до святкових заходів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«15 лютого в Україні відзначають свято Стрітення Господнього. З давніх-давен Стрітення чекали з особливим нетерпінням. До цього свята приурочувалося чимало обрядів, як церковних, так і побутово-господарських. У цей день люди спостерігали за погодою і змінами у природі та прогнозували прихід весни. За народним повір’ям, в цей день зима зустрічається з весною.

Також існує прикмета: якщо бабак, вилізши з будиночка, побачить свою тінь (надворі буде сонячно), то весна буде пізньою. У народі цей день ще називають Зимобором, коли «зима з весною стрічається та силами міряються, кому ще панувати», – розповідають у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі.

Отож, усіх львів’ян та гостей міста запрошують 15 лютого 2017 року о 12.00 годині на Свято Бабака (Стрітення), яке відбудеться у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі за адресою: м. Львів, вул. Кубанська, 12.

Програмою свята передбачено святковий виступ гуртківців центру, частування весняними жайворонками та весняний прогноз бабака.

Додаткову інформацію можна одержати за тел. 276-14-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *