Де у Львові можна проконсультуватись щодо зарплатні та трудових відносин

|

Усі громадяни, які перебувають у трудових відносинах та потребують консультації з питань застосування законодавства про працю, зокрема, щодо оплати праці, належного оформлення трудових відносин та змін, які набрали чинності з 1 січня 2017 року, можуть звернутись у ГУ Держпраці у Львівській області. Про це інформує прес-службі Львівської мерії.

Відтак, для отримання фахової консультації потрібно звернутись у громадську приймальню за адресою м. Львів, вул. Валова, 31, або зателефонувати на гарячу лінію Держпраці Львівщини за номером  (032) 235-48-42 чи відправити повідомлення на електронну адресу [email protected].

За інформацію відомства, з початку 2017 року в громадську приймальну Головного управління Держпраці вже звернулось 153 громадян, з них: 34 – це представники роботодавців, 103 – працівники підприємств, установ, організацій та фізичних осіб – підприємців, 16 – інші категорії громадян з питань порядку укладення трудового договору, оплати праці, встановлення неповного робочого часу, порядку проведення перевірок посадовими особами Головного управління, робочого часу та часу відпочинку, порядку звільнення з роботи тощо.

«Роботодавців цікавить питання правильності застосування на практиці чинних норм законодавства з питань праці, при цьому більшість випадків, за якими звернулись працівники, – це можливі порушення роботодавцями законодавства про працю», – зазначили у ГУ Держпраці у Львівській області.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2017 рік» з 1 січня 2017 року встановлено мінімальну заробітну  плату в місячному розмірі – 3 200 гривень, у погодинному – 19,34 гривні. Цим законом також змінено саме поняття мінімальної зарплатні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *