ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти вимагають від СБУ заборонити співачці Орбакайте в’їзд до України

|

Одеські активісти з «Ради громадської безпеки» (РГБ) відправили листа голові Служби безпеки України з вимогою заборонити в’їзд російській співачці Крістіні Орбайкайте через її виступ в окупованому Росією Криму 2014 року. Відповідну інформацію активісти розмістили на сайті свого руху.

Як пише Zaxid.net, Представники «Ради громадської безпеки» зазначили, що Орбакайте після окупації півострова співала в Севастополі на заході «Дні Москви» в червні 2014 року.

За даними активістів, російська зірка планує у березні відвідати Україну та провести низку концертів у Києві, Дніпрі, Одесі та Харкові. Тому вони написали листи до голови СБУ та керівника одеського управління з вимогою заборонити в’їзд росіянці до країни та скасувати концерти.

«Вважаємо за обов’язок нагадати, що концертна діяльність артистів, які підтримали окупацію та фактично війну РФ проти України, є неприпустимою», – йдеться у зверненні «Ради громадської безпеки».

Також активісти скерували аналогічне звернення до міністра культури України Євгена Нищука.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко звернулась до Державного управління справами з проханням перевірити, чи не виступали на тимчасово окупованих територіях ті виконавці, чиї концерти заплановані в столичному палаці «Україна» у найближчим часом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *