ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею митники вилучили авто за більш ніж півмільйона гривень

|

Громадянин України намагався ввезти в Україну автомобіль, подавши неправдиві дані щодо вартості товару. Відтак, митники вилучили транспортний засіб, вартістю понад 500 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

Учора, 12 лютого, з Республіки Польщі в Україну через пункт пропуску «Рава-Руська» заїхав транспортний засіб «DAF FT» з напівпричепом під керуванням громадянина України. До митного контролю на транспортний засіб, що переміщувався як товар, водій подав документи згідно з якими на адресу покупця у м. Київ з Республіки Польщі переміщував сідельний тягач 2011 року випуску, вартістю 8000 EUR.

Під час митного контролю автомобіля було виявлено інші документи, згідно з якими вартість автомобіля – 18500 EUR. Під час усного опитування водій підтвердив їх справжність.

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю шляхом подання до митного органу як підстави для переміщення товару документів, що містять неправдиві дані щодо вартості товару.

За ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, складено протокол про порушення митних правил. Сідельний тягач DAF, 2011 року випуску, вартістю 534562,74 грн. вилучено. Справу скерують до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *