ОСТАННІ НОВИНИ

УКУ розпочинає програму відзначення Ювілейного року Патріарха Йосифа Сліпого

|

Цього року відзначаємо 125-річчя з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. Впродовж року в різних містах України відбуватимуться заходи, які Інститут історії Церкви Українського католицького університету проводить із благословення Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі УКУ.

Святкування розпочнуться ввечері 15 лютого Урочистою Академією в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, де із вітальними словами виступлять Ректор цього Університету Леонід Губерський і предстоятель УГКЦ Патріарх Святослав Шевчук.

Вже в березні цього року Інститут історії Церкви планує провести окремі виїзні наукові сесії у Полтаві, Харкові, Запоріжжі, Одесі, Чернівцях, Ужгороді, Чернігові, Житомирі, Острозі. Гостьові лекції відбудуться в інших університетських і церковних осередках. 6 – 7 квітня у Львові на базі Львівської духовної семінарії Святого Духа зберуться учасники Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Патріарх Йосиф Сліпий і розвиток української богословської науки та освіти у XX – на початку XXI  століття».

Фінальним акордом наукового відзначення Ювілею покликана стати Літня школа для молодих науковців на тему «Постать патріарха Йосифа Сліпого в контексті міжнародних церковних і політичних відносин», яка проходитиме в історичних приміщеннях Українського католицького університету в Римі за сприяння Релігійного товариства «Свята Софія» на початку липня 2017 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *