ОСТАННІ НОВИНИ

Телефонний шахрай «розвів» 75-річну бабусю на кругленьку суму

|

Шахрай обдурив 75-річну пенсіонерку та виманив в неї 12 тисяч гривень та 160 доларів США. Про це Львівському порталу повідомили у пре-службі ГУНП у Львівській області.

8 лютого близько восьмої ранку до жінки на стаціонарний телефон зателефонував невідомий та представився чоловіком її онучки. Сказав, що у нього біда – він збив автомобілем хлопця і зараз знаходиться у поліції, а потерпілий – у лікарні. Щоб уникнути кримінальної відповідальності потрібні гроші. Далі жінці сказали не класти слухавки, а зібрати всі гроші, які є удома та повідомити адресу куди за ними прийти. Жінка зібрала всі гроші, що зберігалися в помешканні, а це 12 тисяч гривень та 160 доларів США. Через 20 хвилин на подвір’я до потерпілої прийшов молодий чоловік та мовчки забрав гроші.

Лише після того, як пенсіонерка віддала всі свої заощадження, вона зателефонувала родичам і зрештою зрозуміла, що її обдурили. Про шахрайство потерпіла повідомила працівникам поліції. Зловмисника розшукують.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до трьох років обмеженням волі.

Правоохоронці вкотре радять громадянам бути пильними та не довіряти незнайомцям!

Що робити, якщо Вам телефонує невідомий та просить грошей:

  1. Запитайте як його звати і в якому відділі поліції він працює, перепитайте прізвище та ім’я родича. Після цього шахраї зазвичай кидають слухавку.
  2. Зателефонуйте родичу. Якщо його телефон не відповідає чи відключений – не панікуйте! Зателефонуйте до відділу поліції і дізнайтеся, чи знаходиться там ваш родич.
  3. Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців. Не поспішайте виконувати їх умови!
  4. Якщо ж сталася біда, не зволікайте і звертайтесь у найближчий відділ поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *