ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині колишнього голову сільради «посадили» на п'ять років за махінації із землею

Софія Гусєва для Львівського порталу

|

Суд визнав колишнього сільського голову винним у зловживанні службовим становищем та призначив йому покарання – п’ять років позбавлення волі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУНП у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, голова однієї із сільських рад Львівщини у 2014 році підробив рішення сільської ради щодо приватизації шести гектарів земельних ділянок сільськогосподарського призначення. На підставі цього рішення, земельні ділянки, вартість яких була оцінена у 2,1 мільйона гривень, були незаконно відчужені на користь родичів сільського голови та землевпорядника цієї місцевої ради.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів та призначив йому покарання – п’ять років позбавлення волі з позбавленням права постійно чи тимчасово обіймати посади, пов’язані з виконанням державної влади, органах місцевого самоврядування, на  державних чи комунальних підприємствах строком на три роки та оплатою штрафу у розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Під час досудового розслідування було забезпечено відшкодування завданих збитків, на земельні ділянки був накладений арешт і, за рішенням суду, їх було повернуто у комунальну власність сільської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *