ОСТАННІ НОВИНИ

З бюджету Львова виділили п’ять мільйонів на будівництво школи у Брюховичах

|

У липні 2016 року на сесії Львівської міської рада затвердили Комплексну програму підтримки соціальної сфери та інфраструктури громад міста Винники та смт. Рудно і Брюховичі на 2016-2020 роки. Відтак, Львів долучається фінансово до будівництва школи в смт. Брюховичі. На сьогодні тут вже збудовано перші поверхи трьох корпусів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«На сьогоднішній день школа вже є на 30% збудованою. Це є добудова школи №41 міста Львова. І місто Львів долучилося, у 2016 році було передбачено 5 млн. грн. із місцевого бюджету розвитку.

Площа школи буде понад 9 тис. м. кв. і вона буде розрахована на 620 учнів. Передбачено велику актову залу, 2 спортивних зали, щоб забезпечити належні умови для навчання дітей.

Новобудова складається із 3-ох корпусів, які будуть поєднані між собою. Це не будуть три окремих корпуси, вони будуть усі між собою з’єднані, щоб дітям було зручно користуватися навчальним закладом.

В тій школі зможуть здобувати освіту ті учні, які будуть бажати навчатися тут. Наразі в школі №41 навчається 385 дітей і ця школа на сьогоднішній день складається з 2-ох корпусів. Це є корпус, де розташована початкова школа у центрі селища і поряд із новобудовою – розташована школа 2-3 ступеня, де є учні 5-11 класів», – зазначила в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

«Я впевнений, що школа буде здана до 31 грудня 2017 року. Школа буде забезпечена тою кількістю дітей, як і планувалося – до 650 дітей», – відзначив директор школи №41 Володимир Божейко.

«На сьогоднішній день в життя втілюється брюховицька мрія – реконструкція старої школи. Дякуючи і міській владі, і державному і місцевому бюджету, на сьогоднішній день ведеться будівництво нової школи. Думаю, що спільними зусиллями ця школа буде збудована. Будівництво почалося минулого року, і з бюджету селищної ради було виділено 1 млн. 200 тис. грн. Цього року виділено 2 млн. грн. з бюджету Брюхович. Загалом тендер проходив на суму 50 млн., але, у зв’язку з курсом долара, сума може бути збільшена. Загалом минулого року на будівництво ми використали 17 млн. грн.», – додав селищний голова смт. Брюховичі Володимир Доманський.

Метою Програми, яку у липні 2016 року прийняли на сесії Львівської міської ради, є соціально-економічний та культурний розвиток територіальних громад міста Винники і селищ Рудно та Брюховичі. Очікується, що її виконання дасть змогу забезпечити ці громади якісними адміністративними, медичними, житлово-комунальними, транспортними послугами, належним рівнем благоустрою населених пунктів, освітянським та культурним розвитком, сприяти залученню інвестицій, розвитку рекреації тощо.

Йдеться, зокрема, про необхідність проведення в цих населених пунктах:

Винники: капремонт у школах №20 та «Берегиня» і добудова частини будівлі школи №47; реконструкція народного дому, клубу «Дозвілля» та дитячої бібліотеки; будівництво автостанції у Винниках; каналізування; реконструкція вуличного освітлення та капремонт доріг; створення ЦНАПу тощо;

Рудно: збільшення обсягу питної води, яку з 2009 довозять до селища зі Львова; каналізування; будівництво водопроводу та каналізаційних колекторів, реконструкція мереж водопостачання; капремонт мереж зовнішнього освітлення та доріг у селищі, завершення будівництва амбулаторії та добудова нового корпусу школи №74; відкриття ЦНАПу тощо;

Брюховичі: розширення школи №41 та ДНЗ №143; каналізування; капремонт дороги між селищем та Львовом із будівництвом велодоріжки та освітленням, ремонт дорожнього покриття центральних вулиць; реконструкція бібліотеки та музичної школи; проведення водопровідних мереж та будівництво каналізації для забезпечення поліклініки водопостачанням та водовідведенням тощо.

Колись будівництво школи №41 було розпочато за державні кошти, згодом, фінансування призупинилося, відповідно, ремонтні роботи також. Наразі, з 3-ох корпусів школи 1 збудований на 2 поверхи, а 2 – на 1 поверх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *