ОСТАННІ НОВИНИ

Рожева речовина на вулицях Львова не шкідлива для тварин, – ЛКП «Лев»

|

ЛКП «Лев» провів лабораторне дослідження рожевої речовини, яку містяни неодноразово знаходили на вулицях Львова, та встановили, що вона не є шкідливою для тварин. Про це у Facebook повідомляє ЛКП «Лев», передає кореспондент Львівського порталу.

«Хочемо поінформувати, що ми отримали результати хіміко-токсикологічного дослідження ще двох зразків рожевої речовини, знайденої у Львові та щодо якої неодноразово у соцмережах висловлювались підозри львів’ян, що це розкидана отрута. Як вже інформувало ЛКП «Лев», перший зразок такої речовини пройшов дослідження і було виявлено, що це виноматеріал. ЛКП «Лев» подало на на аналіз ще два зразки, забрані у Львові – сніг зі слідами рожевої речовини та шматок хліба. Аналіз проведено на кафедрі нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького»,-йдеться упоідомленні.

У результаті останнього дослідження встановлено, що рожева речовин – це «розчин анілінового барвника, типу флюоресцеїн або еозин. Червоні включення у фрагменті білого хлібу являють собою залишки фруктового варення з червоних плодів або ягід».

Документ також містить висновок: «Наданий матеріал не є токсичним для теплокровних тварин та не становить загрози для людини».

Фото: ЛКП «Лев»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *