ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер «Муніципальна дружина» буде штрафувати організаторів пікетів у Львові

|

Працівники ЛКП «Муніципальна дружина» від сьогодні можуть складати адмінпротоколи  на організаторів масових заходів, якщо вони порушують правопорядок. Відповідне рішення сьогодні, 31 січня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, виконком вирішив надати посадовим особам Львівського комунального підприємства “Муніципальна дружина“ право складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. ст. 152, 152-1, 154, 155, 155-2, 156, 156-1, 159, 160, 175-1, 185-1, 186-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За словами керівника ЛКП «Муніципальна варта» Юрія Діля, відтепер за порушення порядку під час мітингів, страйків тощо муніципали складатимуть протоколи.

«Рішенням виконкому до повноважень «Муніципальної дружини» додано складання протоколів за несанкціоновані збори громадян без попередження за збори громадян з порушеннями. Для прикладу, до нас приходить заявка на проведення масового заходу в якійсь частині міста, і ми її контролюємо. Коли після масових зборів залишається сміття або під час масових зборів не дотримуються громадського порядку чи перекривають рух транспорту, перешкоджають будівельникам тощо, «Муніципальна дружина» має право складати адмінпротокол на організаторів проведення масових заходів. Тобто раніше це входило у повноваження поліції, але вони не завжди є присутні при масових заходах», – зазначив він.

Також він додав, що згодом таким порушникам виписуватимуть штрафи.

«Ніхто нічого не заперечує в демократичному світлі. Ми можемо перечити про порушення благоустрою…Кожного дня відбуваються якісь масові заходи. Після фіксувань нами порушень адмінкомісія по місцю проживання правопорушника розглядає протокол і виносить постанову, тобто штраф», – уточнив Ю. Діль.

Окрім того, Юрій Діль зауважив, що по зазначених у рішенні виконкому статтях складати протоколи може як «Мініципалньа дружина», так і працівники патрульної поліції Львова.

«Уже якщо порушення громадського порядку переходять у кримінальне світло, то тоді ми передаємо повноваження поліції»,- додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *